Grimeproducten

Als ik een euro had gekregen voor iedere persoon die 'schmink' zegt of 'moet je dat dan er op schminken',  dan had ik nu in een hangmat in één of ander tropische land gelegen... oh wacht even... dat is ook vaak zo... maar dat komt niet door die euro's van die kreeg ik niet. 

Even zonder gekheid. We leren vaak werken met één of twee bepaalde merken grime. En toch is er niks zo persoonlijk als dat wat je op je huid smeert en zo is het resultaat - met dezelfde grime én dezelfde techniek- op verschillende velletjes tóch anders. Sommigen huidjes zijn heel gevoelig, sommige huid is rood, andere weer heel blank of juist heel bruin. Sommige mensen kunnen geen vet verdragen en weer anderen willen juist een heel veeleisend product omdat het echt moet zitten, ook onder water...Iedere grime, van welke merk dan ook is weer anders op een bepaalde huid. Zo is de ene grime voor de ene perfect, maar voor de andere gewoon veel te sterk van kleur.

Ik heb zelf een heel blanke/witte huid. Grime met heel veel dekkende pigment van felle kleuren is voor mij veel werk en dan nog wordt het resultaat niet altijd 'perfect',  kies daarom een grime met óók veel pigment maar heel gematigde kleuren. Begin ook altijd met heel weinig. Je kunt beter opbouwen dan te veel aanbrengen en moeten corrigeren...Water is voor mij ook een drama; op het moment dat het mijn huid raakt zuigt het al op en kan ik er daarna weinig meer mee, zo'n zelfde effect heeft alcohol en airbrush, maar omdat hier toch nog een soort 'vetje' in zit, kan ik - met alcohol- nog wat verwerken.