Gereedschappen en bewaren

"Goed gereedschap hangt onder een afdakje"  zeggen ze wel eens, maar dat heeft natuurlijk helemaal niks te maken met traumasimulatie... wat ook wel eens gezegd wordt: "Goed gereedschap is het halve werk" en dat is wél van toepassing!

 

Soms kom ik wel eens op een oefening, les of locatie waar ik kromme tenen van sommige uitrustingen krijg... slordig onderhouden materiaal, vieze koffers, vieze 'kwasten' (nee, ik noem ze bewust geen penselen!), halve en kruimelende sponsjes... Ook vragen mensen wel eens hoe ik over het algemeen zo makkelijk en snel lijk te grimeren en dat het er - meestal- ook goed uit ziet. Het antwoord is altijd... oefenen, oefenen, oefenen en... goed gereedschap. 

 

Nu hoef je echt geen marterharen penseel van een tientje te hebben om goed te grimeren, maar een synthetische 'varkens'haren kwast is weer het andere uiterste. Die laatste is wel weer handig voor roet-effect bij verbranding trouwens, maar voor het mooie '3D-werk' heb je toch een penseel met punt nodig.  Goed gereedschap hoeft niet duur te zijn en zo wel, het verdient zich dubbel-en-dwars terug. Daarbij is ook het onderhoud belangrijk.

 

Want SimTrauma zegt: "Houd pompen, flesjes, penselen en natuurlijk je koffer in het algemeen  schoon en rein... dat werkt wel zo fijn!"