SimTrauma is een eenmans(vrouw) zaakje dat gespecialiseerd is advies & opleidingen levering van artikelen in trauma- en patiëntsimulatie.

We zijn in Europa de enige leverancier van het speciaal voor traumasimulatie ontwikkelde merk 'TraumaSkin F/X' en binnen de BeNeLux van het hoogkwalitatieve merk 'Graftobian' welke speciaal voor 'EMS' in samenwerking met Suzanne Patterson producten ontwikkelde. Daarnaast levert SimTrauma artikelen welke de -eigen- hoge kwaliteitseisen voor Trauma- en patiëntsimulatie werk doorstaan.

SimTrauma is van mening dat het niet gaat om HOE een letselbeeld gemaakt wordt, als het letselbeeld maar levensecht is voor de doelgroep, de hulpverlener in welke hoedanigheid dan ook en maximaal het trainingsdoel ondersteunt!

Naast een webwinkel met een heel uitgebreid assortiment heeft SimTrauma ook 'de papieren' om training te geven aan traumasimulanten (in Nederland ook bekend als LOTUS®slachtoffers en België als V.E.N.U.S.), dit kunnen zowel 'standaard workshops' zijn als maatwerk trainingen op het gebied van trauma- en patiëntsimulatie ('Nieuwe Materialen' , Agressie, e.v.a.). 
 

SimTrauma werkt  samen met Sim-Act voor de levering van hoog kwalitatieve simulatie patiënten en slachtoffers (medisch simulatie acteur) die nèt dat beetje meer kunnen dan alleen EHBO en BHV ondersteuning. Denk aan geavanceerde traumahulpverlening, ABCDE protocollen en gespecialiseerde klinische beelden (gynaecologie, traumachirurgie, oogheelkunde, shockscenario's)