Grimeer- & Enscenerings materialen, Advies en Training in Trauma- & PatiëntSimulatie

 

NIMBA prothesen

NIMBA Prothesen zijn gebaseerd op gelatine. De producten worden door NIMBA zelf gemaakt en hun qualiteit- en controleproces is state-of-the-art.

Waarom zou je gelatine gebruiken?Realisme - Gelatine heeft de eigenschappen van echt vlees/huid. De gelatine neemt de temperatuur aan van het lichaam en wordt daardoor meer flexibel en buigbaar waardoor het heel mooi met de huid meebeweegd.
Geen randjes - Met een beetje geduld en de gelatine-blender kun je de randjes van de prothesen helemaal wegwerken in de huid. Een beetje oefening en je krijgt geweldige resultaten.
Kosten - Gelatine is goedkoper dan Latex of silliconen. Gelatine is een herbruikbaar product, als bij het productieproces iets fout gaat bij het gieten of het restmateriaal wordt omgesmolten en opnieuw gebruikt, dat betekend dat de grondstoffen optimaal worden gebruikt en productiekosten en dus de prijzen voor de producten zo laag mogelijk kunnen worden gehouden.
Kosten - Nimba verkoopt gelatine voor jouw project om dezelfde reden als zij dat doen; het is een duurzaam, recyclebaar product. Dit betekend dat het niet alleen geweldige resultaten geeft, maar je hebt ook geen onnodig afval. Slechte gietsels kunnen zo terug voor omsmelten en wedergebruik, je kunt gelatine keer-op-keer gebruiken zonder bang te zijn dat je kostbare materiaal verloren gaat.
Flexibiliteit - Bij Nimba weten ze dat hun producten in handen komen van creatieve mensen. Wanneer je iets wilt veranderen hier-en-daar aan de gekochte prothesen, dan kun je een gereedschap (sculptingtool) verwarmen in heet water en daar waar nodig remodelleren en wijzigen om precies dat effect te bereiken dat je wil hebben!

Op Youtbue staan filmpjes, gemaakt door NIMBA creations over hoe het product te gebruiken. 1 filmpje is bijvoorbeeld over het aanbrengen van een prothesen en een ander filmpje gaat dieper in op Hoe je een prothese bij jezelf aanbrengt.
 
Deze prothesen zijn prijstechnisch vrij hoog ten aanzien   van hun traditionele materiaal. Ze zijn echter heel geschikt voor   gebruik bij grote oefeningen waarbij vaak grotere letsels worden   gevraagd die lange tijd moeten blijven zitten en die werkelijk door een eerstehulpverlener moeten worden behandeld. Bij goed aanbrengen blijft het letsel gegarandeerd zitten en is drijven of uitdrogen uitgesloten. Als de prothese na afloop met zorg wordt verwijderd, gereinigd en ietwat  gepoederd wordt opgeborgen kan hij meerdere keren worden gebruikt.

Meer inspiratie over het kleuren en aanbrengen, combineren en aanvullen van de NIMBA prothesen kun je vinden op YouTube: http://www.youtube.com/user/nimbacreations?feature=watch