Grimeer- & Enscenerings materialen, Advies en Training in Trauma- & PatiëntSimulatie

 

Grimes Vergelijken

Op verzoek heb ik een tabel gemaakt met een vergelijking van het  palet zoals dat in Nederland standaard wordt gebruikt binnen de traumasimulatie en de  diverse grime die bij SimTrauma te koop is.

Hierbij wil ik wel opmerken dat de kleuren NIET exact gelijk zijn;   dat kan ook niet, want iedere fabrikant gebruikt een eigen recept en kleurpoeders, bovendien zal iedere soort grime weer anders reageren op verschillende huidtypen (ik heb de meeste kleuren ook op mijn handrug uitgeprobeerd). Wil je absoluut zeker zijn dat je grime klopt met de 'regels' van de landelijke organisatie, dan raad ik absoluut aan om het "officiële" grimas palet aan te schaffen of de individuele kleuren. Ik heb geprobeerd zo  nauwkeurig mogelijk een vergelijking te maken. Zelf ben ik van mening  dat sommige kleuren qua realiteit mooier zijn van Graftobian (zoals  bijvoorbeeld mosgroen en geel voor oudere blauwe plekken), voor de shockgrime ben ik zelf absoluut een fan van de kleuren 'Corpse Flesh' (evt in combinatie met Franky Grey) en Monster Grey in de RMG-serie van Graftobian.

Ik  heb ook de watergebaseerde en alcoholgebaseerde grime meegenomen; hoewel  dit eigenlijk geen goede vergelijking is, want watergrime ziet er  compleet anders uit op de huid dan vetgebaseerd en zo is alcohol weer  heel anders in de verwerking. Apart is ook de 'StarBlend'; deze kleuren  zijn fletser(!) omdat het zowel als poeder gebruikt kan worden  (zogenaamde blushende techniek) als nat. Desalniettemin maakt het het  plaatje wel compleet. 

  Tot slot heb ik ook een   prijsvergelijking gemaakt; daarbij heb ik het geheel teruggerekend naar wat het per ml kost per merk, dit omdat de verschillende soorten grime in verschillende soorten verpakkingsmaten worden geleverd. Een palet is daarbij relatief duur vanwege de verpakking die er omheen zit en de   relatief kleine porties, daarom heb ik bij Grimas ook de prijzen van een   enkel-verpakking meegenomen.